reede, 20. veebruar 2015

Õlle ja suupistejuttu

Telliskivis avati uus ja tore õllepood Sip, kus on päris huvitav valik laiatarbekaubast pisut erinevaid õllesorte.
Kui A Le Coq lasi koos poe avamisega mõni nädal tagasi välja Eesti oludes küllaltki haruldase nisuõlle ja uuris kas ma esitlusele mõned suupisted teeks, olin nõus, seda aga tingimusel et õlu peab mulle meeldima. Maitsesin ära ja tuleb tunnistada et tegu on päris õnnestunud tootega, maitseb nagu peab, hea kerge juua ja kõrvale sobivad kõik klassikalised õllesuupisted, sealhulgas ka sellised, mida pakutakse näiteks Lõuna-Saksamaal.
Mina tegin sealihašnitsleid Viini moodi ja ube õuna-peekoniga. Üks siis saksa- ja teine eestipärane roog.

Seašnitsel Viini moodi

sea sise- või välisfileed
jahu, soola, pipart
muna
riivsaia
Lõika lihast 1cm paksused viilud ja vasarda 3-5 millimeetri paksuseks. Kasta jahu-soola-pipra segusse. Kasta lahtiklopitud munasse. Kasta riivsaia. Prae kuumal pannil õlis kuldseks, lase köögipaberil nõrguda. Serveeri kuumalt või külmalt, juurde sidruniviilud ja raputa üle hakitud peterselliga.

Oad peekoni ja õuntega

põldube
suitsusinki või peekonit
hapukamat õuna
Leota ube vähemalt üleöö. Vala leotusvesi ära. Keeda uue veega pehmeks, aga mitte pudruks. Sool lisa keeduvette alles lõpupoole, muidu ei kee oad pehmeks. Prae pannil suitsusingi või peekoniribad, lisa viilutatud õun ja oad, prae veel pisut. Serveeri hakitud peterselliga, soovi korral paku juurde kreeka jogurtit või hapukoort.
Keedetud põldoad peekoni ja õuntega
Šnitslid. Foto: Lauri Laan
 
Et laud oleks ilus, panustasid ka Tuuli ja Pille. Foto: Lauri Laan 
Foto: Lauri Laan