neljapäev, 30. oktoober 2014

50 parimat söögikohta - paremusjärjestus ja paar tähelepanekut.

Kevadel välja kuulutatud 50 paremat on nüüd ka ritta seatud, rida saab näha Eesti Maitsete lehelt.
Samuti on seal näha kohtadele eri kategooriates antud punktid ja lahti seletatud hindamissüsteemi loogika.
Üldiselt pean kordama oma kevadist juttu, et eks nende tabelitega on nagu ikka, leidub nii pooldajaid kui mahategijaid, elu on aga näidanud, et suurimad mahategijad on tavaliselt mitte just kõige aktiivsemad nende kohtade külastajad.
See muidugi ei tähenda et ühekordse külastuse ja emotsiooni pealt ei tohiks hinnangut anda - muidugi tohib. Hea oleks aga kui sellisel juhul antakse aus ja konstruktiivne kriitika edasi otse teenindajale/kokale, mitte aga küsimusele kuidas maitses vastatakse positiivselt ja hiljem sotsiaalmeedias kirutakse, (enamasti see nii on, meie eripära vist). See ei vii edasi, uskuge, köögitöö on raske ja ainult aus tagasiside otse kohapeal viib edasi, sest olen kindel et tabelis olevate kohtade hulgas ei ole sellist kes ei sooviks areneda ja paremaks saada. Selleks aga ongi vaja klientide konstruktiivset kriitikat.
Mõned kohad  minu isiklikus edetabeliski on teistsugused ja ei kattu antud tabeliga, aga väidan et siiski on tegu usaldusväärse tabeliga ja kindlasti hea abimehega näiteks Eesti-sisese puhkuse planeerimisel, rääkimata siis mõne tähtpäeva või muidu mõnusa sündmuse meeldejäävaks tegemisel ja (välis)külaliste võõrustamisel. 
Eraldi tooksin välja kõlama jäänud mõtte, et Eestis on veel kõvasti ruumi talurestoranidele, tabelist võib neidki lausa kolm leida, Tammuri, Ööbiku, MerMer (MerMer ei ole küll ennast ise talurestoraniks nimetanud, aga mõte on sama). Minu lugupidamine neile, kuna nii väikese meeskonnaga kohtadel ei ole kerge suuremate tegijatega sammu pidada. Tammuri kõrge 15-nda koha taga on näiteks ainult üks mees, mis veel siis juhtuks kui seal köögis neid kolm oleks.
Sel aastal olid ka kaks uut ja huvitavat kategooriat - parim joogipakkuja ja parim magustoidupakkuja, võitjateks vastavalt Ribe ja Tchaikovsky. Igatahes edu kõigile ja ootan uusi põnevaid elamusi.
Muusikasoovituseks võrratu Patti Smith.
Toidublogijatel oli igatahes huvitav, üritus muutub iga aastaga professionaalsemaks. Pilt: Lauri Laan